4 5 6 7 8 9 10 11

Ζωμός κοτόπουλο
Φτιάξτε τους δικούς σας ζωμούς για τα φαγητά σας.
Αγνούς καθαρούς νόστιμους και θρεπτικούς.
Είναι μια υπέροχη συνταγή που θα έχετε για πολύ καιρό στην κατάψυξη να δίνετε έξτρα γεύση στα φαγητά σας.
Τα βρασμένα κοτόπουλα μπορείτε να τα κάνετε κοτόπιτα η’ κοτοσαλάτα.
Εγώ τα βάζω σε ένα ταψάκι με λίγο βουτυράκι μπόλικο αλατοπίπερο και λεμονάκι και τα ψήνω στο γκριλ.
Κοτόπιτα ζουμερή

Κοτόπιτα ζουμερή


Κοτοσαλάτα

Κοτοσαλάτα με σπιτική Μαγιονέζα

υλικά
2 κοτόπουλα
200 γραμ μανιτάρια
200 γραμ μελιτζάνα
200 γραμ κολοκυθάκι
200 γραμ λάχανο
250 γραμ μπρόκολο
250 γραμ κουνουπίδι
50 γραμ σπανάκι
3 καρότα
3 πράσα
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
1 πιπεριά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 κσ χοντρό αλάτι
1 κσ ρίγανη
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και βράζουμε το κοτόπουλο.
Όταν είναι βρασμένο το βγάζουμε και σουρώνουμε τον ζωμό του σε ψιλό σουρωτήρι να μην υπάρχει κάποιο κοκαλάκι.
Στον χρόνο που βράζει το κοτόπουλο εμείς καθαρίζουμε τα λαχανικά μας τα πλένουμε καλά και όταν είναι καθαρό το ζουμάκι από το κοτόπουλο ρίχνουμε μέσα όλα μαζί τα υλικά μας.
Η ποσότητα απ τον ζωμό του κοτόπουλου δεν έχει σημασία αρκεί να είναι σκεπασμένα τα λαχανικά αν δεν φτάνει προσθέτετε λιγάκι ακόμα.
όταν πάρει βράσει με τα λαχανικά χαμηλώνετε λιγάκι την φωτιά και τα βράζετε για 1 ώρα και 45 λεπτά και σβήνετε την φωτιά σας.
Αφήνετε να κρυώσει ο ζωμός και τον πολτοποιείται με ράβδο ή στο μουλτι λίγο λίγο.
αν το κάνετε στο μουλτι θα πρέπει να το ρίχνετε σε ένα μεγάλο σκεύος για να μπορείτε να ανακατέψετε να Ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
γεμίζετε ποτηράκια μια χρήσης και τα βάζετε στην κατάψυξη.
πάντα θα προσέχετε την ποσότητα του αλατιού που θα βάζετε στα φαγητά σας όταν ρίχνετε ζωμό.

Recent Recipes

Sponsors