Φασολάδα Πολύσπορη
υλικά
2 ποτήρια όσπρια διάφορα
3 καρότα, τα 2 σε ροδέλες και το ένα ολόκληρο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
μια χούφτα σέλινο
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 κσ πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
3 λιαστές ντομάτες
1 καυτερή πιπεριά χωρίς να την κόψετε
αλατι πιπέρι
εκτέλεση
Από το βράδυ πλένουμε και βάζουμε τα όσπρια σε χλιαρό νερό να μείνουν όλη νύχτα!
Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα πλένουμε ξανά.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νεράκι να βράσουν για 20 με 30 λεπτάκια και τα σουρώνουμε!!!!
βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά μας μαζί εκτός από το αλάτι που το ρίχνουμε προς το τέλος να μην μας σφίξουν τα όσπρια!!!
Δοκιμάζουμε πότε είναι βρασμένο το ολόκληρο καρότο και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα μας.
.Το βάζουμε στο μουλτι μαζί με μερικές κουταλιές από την φασολάδα μας, τα πολτοποιούμε και τ’ αφήνουμε στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμη η φασολάδα μας τότε ρίχνουμε το πολτό στην κατσαρόλα και βράζουμε για λίγα ακόμα λεπτάκια!!!!
καλή σας επιτυχία!!!!!