Γυμνά γεμιστά

Γυμνά γεμιστά

Γυμνά γεμιστά
Μόλις το είδα αυτό το φαγάκι το ερωτεύτηκα.
Πήρα την ιδέα και έκανα την δική μου συνταγούλα.
Υλικά για ένα μεγάλο ταψί 30χ40
8 ντομάτες σε ροδέλες
4 πατάτες σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια χοντροτριμμένα
1 μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια
1/2 πιπεριά κόκκινη σε μικρά κυβάκια
1/2 πιπεριά πράσινη σε μικρά κυβάκια
μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
μπόλικο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κσ ζάχαρη καστανή
3/4 ποτηριού ρύζι Καρολίνα
1 κουτί ντοματοχυμό
1 1/2 ποτήρια νερό
1 κσ πελτέ ντομάτας
μπόλικο αλατοπίπερο
ένα κομμάτι φέτα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Συνεχίζουμε με τις πιπεριές την μελιτζάνα το κολοκύθι και το ρύζι.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο τον χυμό ντομάτας μαι με το νερό και τον ντοματοπελτέ.
Αν οι ντομάτες που θα βάλετε στο ταψί δεν είναι αρκετά γινωμένες να βγάλουν μπόλικα υγρά ίσως χρειαστείτε λίγο ακόμα νεράκι.
Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό με τον δυόσμο και σβήνουμε την φωτιά αφήνοντας να ξεκούραστη λιγάκι το μείγμα μας.
Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε μια σειρά πατάτες ροδέλες και από πάνω μια σειρά ντομάτες σε ροδέλες.
Κάθε στρώσει κάλο είναι να ρίχνετε λιγάκι αλατάκι και πάνω στις ντομάτες λίγη ζαχαρίτσα.
Αδειάζουμε όλη την γέμιση από την κατσαρόλα πάνω στις ντομάτες μας.
Τρίβουμε αν θέλουμε λίγη φετούλα από πάνω και σκεπάζουμε με ροδέλες ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 με 200 μέχρι να ροδίσουν οι ντοματούλες μας περίπου μια ώρα και 30 λεπτά.
Καλό θα είναι να κάνετε το φαγάκι σας νωρίς να είναι κρύο για το σερβίρισμα.
Όμως όπως και να το κάνετε είναι ένα υπέροχο φαγάκι που θα σας ενθουσίαση!!!
Σας βάζω την αρχική συνταγή

Ευχαριστώ πάρα πολύ την ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΣΧΟΥ που μοιράστηκε μαζί μας αυτή την υπέροχη ιδέα!
καλή σας όρεξη!