Γεμιστά κατσαρόλας με λεμονάτη κρέμα

Γεμιστά κατσαρόλας με λεμονάτη κρέμα

Γεμιστά κατσαρόλας με λεμονάτη κρέμα

Υλικά για 14 γεμιστά
10 κολοκύθια
4 πιπεριές
4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
άνηθο μια χούφτα
κρεμμυδάκια μια χούφτα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
5-6 φιλαράκια δυόσμο η μισό κουταλάκι ξερό
14 κουταλάκια του γλυκού ρύζι Καρολίνα
500 γραμ κιμά σπάλα
2 καρότα τριμμένα στο λεπτό μέρος του τρίφτη
και δυο καρότα κομμένα σε ροδέλες
αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο το μισό για την γέμιση και το υπόλοιπο στην κατσαρόλα

Για την κρέμα
τον χυμό από 2 λεμόνια
2 αυγά
2 κσ κορν φλάουρ
και ζουμάκι από το φαγάκι μας

Εκτέλεση
πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια μας,
Τα ανοίγουμε κρατώντας καπάκια από αυτά!!!
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και κάνουμε ένα μείγμα αφράτο.
Αν δείτε ότι η γέμιση είναι σφιχτή βάζετε λίγο νεράκι να μαλακώσει και γεμίζετε!!!
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα στρώνετε δίπλα δίπλα να μην κάνετε πάνω από δυο στρώσεις γιατί δεν θα μπορέσετε να τα βράσετε.
Στα κενά που υπάρχουν βάζετε τις κυδωνάτες πατάτες και τα καρότα σε ροδέλες.
Ρίχνετε από πάνω μπόλικο πιπεράκι αλάτι και ελαιόλαδο.
Ζεσταίνετε 2 ποτήρια νερό και τα ρίχνετε από πάνω.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά Προσέχοντας να συμπληρώνετε νεράκι !!!
Όταν είναι έτοιμο το φαγάκι σας βγάζετε προσεχτικά σε ένα μεγάλο ταψί όλα τα γεμιστά.
Το ζουμάκι που έχετε το σουρώνετε σε μια μικρή κατσαρολίτσα να είναι καθαρή η κρέμα θέλουμε να είναι περίπου 2 ποτήρια ζουμάκι.
Σε ένα μπολάκι βάζετε το κορν φλάουρ με τ αυγά και τα χτυπάτε να γίνουν σαν κρέμα.
Με μια κουτάλα παίρνουμε ζουμάκι απο το κατσαρολάκι που το έχουμε σε χαμηλή φωτιά και σιγά σιγά το ρίχνουμε στην κρέμα.
όταν το μείγμα έχει ζεσταθεί στο μπολάκι το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και το λεμόνι.
Ανακατεύουμε με σύρμα να δέσει η κρεμούλα μας.
Προσοχή μην την αφήσετε να δέσει πολύ γιατί μετά από λίγο θα είναι πολύ σφιχτή.
περιχύνουμε την λεμονάτη κρέμα στο ταψί με τα γεμιστά και σερβίρουμε.