Λαγάνα με ανθρακούχο νερό
Υλικά
700 γραμ αλεύρι γοχ
200 γραμ αλεύρι για ψωμί
1 φακελάκι μαγιά
330 γραμ ανθρακούχο νερό ή 7up 1 κουτάκι
350 γραμ χλιαρό νερό
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κσ αλάτι
σουσάμι και ζαχαρόνερο
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζω το χλιαρό νερό την μάγια και τα 200 γραμ αλεύρι.
Ανακατεύω να λιώσει η μαγιά και προσθέτω σταδιακά την 7up το αλεύρι το αλάτι.
Ζυμώνω απαλά και προσθέτω και το ελαιόλαδο.
Σκεπάζω το ζυμαράκι και την αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμαράκι μας το χωρίζουμε σε 3 ίσια μέρη.
Βάζουμε στο ταψί λαδόκολλα και επάνω πασπαλίζουμε σουσάμι.
Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας ανάλογα το πάχος που θέλουμε να γίνει η λαγάνα μας.
Ετοιμάζουμε μια κουταλιά ζάχαρη σε ένα φλιτζανάκι νερό και αλείφουμε την λαγάνα μας.
Πατάμε με τα δάχτυλα να κάνουν πολλές λακουβίτσες.
πασπαλίζουμε με σουσάμι και μια πρεζα αλατι και αφήνουμε να φουσκώσει.
ψήνουμε στους 220 για 25 με 30 λεπτά
καλή σαρακοστή!!!


Antonis Cooken

Recent Recipes

Sponsors