Λαγάνα by Mairh με κρασί
Υλικά
600 γραμ αλεύρι Νο 1 σκληρό
400 γραμ αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μαγιά
2 κσ ζάχαρη
1 γεμάτη κσ αλάτι
3 κσ ταχίνι
1 αστεροειδή γλυκάνισο
400 γραμ χλιαρό νερό
100 γραμ μαυροδάφνη
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Σουσάμι για το στόλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπρίκι βράζουμε τα 200 γραμ νερό με το γλυκάνισο για λίγα λεπτά.
Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με το υπόλοιπο νεράκι.
Ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά.
Προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι και ζυμώνουμε.
Τέλος βάζουμε την μαυροδάφνη το αλάτι το ταχίνι και ζυμώνουμε αρκετά καλά.
Σκεπάζουμε την λεκανίτσα μας με μεμβράνη και μια πετσέτα.
Αφήνουμε στον φούρνο στο 50 μέχρι να φουσκώσει το ζυμαράκι μας.
Όταν είναι έτοιμο ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας και χωρίζουμε την ζύμη σε 3 ή 4 μέρη ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε την λαγάνα μας.
Με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας αρκετά λεπτή γιατί θα φουσκώσει ξανά αρκετά.
Με ένα ψεκαστήρα ψεκάζουμε την επιφάνεια της λαγάνας με νερό και ζάχαρη ρίχνουμε από πάνω λίγο αλατάκι και μπόλικο σουσάμι.
Σ’ αυτή την φάση και πριν φουσκώσει ξανά το ζυμαράκι μας μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη και όταν θέλουμε να την ψήσουμε την βγάζουμε 3 ώρες πριν σε ζεστό μέρος.
Αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά οι λαγάνες μας.
ψήνουμε στους 200 αέρα για 20 με 25 λεπτά
καλή σαρακοστή !!!!!