Αρακάς με λεμόνι
Υλικά
1 κιλό φρέσκος αρακάς
1 μεγαλο κρεμμυδι χοντροκομμένο
μια χούφτα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
2 καρότα σε ροδέλες
2 πατάτες κυδωνάτες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ζωμό λαχανικών
αλατοπίπερο
1 λεμόνι
Είναι η εποχή που στην λαϊκή θα βρούμε φρέσκο αρακά σε πολύ καλή τιμή και είναι η ευκαιρία να αγοράσουμε μεγάλες ποσότητες να έχουμε όλο τον χρόνο στην κατάψυξη μας.
Εκτέλεση
καθαρίζουμε τον αρακά τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε και τον αρακά να σοταριστεί ελαφρώς.
Αν έχετε δικούς σας ζωμούς λαχανικών ρίχνετε ένα ποτηράκι.
Αν δεν έχετε ρίχνετε ένα ποτήρι νερό τα καρότα το αλατοπίπερο.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας νεράκι όταν δείτε ότι δεν έχει αρκετό.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμος ρίχνετε τον άνηθο και τις πατάτες και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και οι πατάτες.
Τέλος στύβετε ένα λεμόνι και το ρίχνετε να πάρει μια βράση και σβήνετε το φαγάκι σας.