Λουκανοπιτάκια και όχι μόνο
Υλικά για το ζυμαράκι
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
300 γραμ γάλα χλιαρό
300 γραμ νερό χλιαρό
1 κσ μέλι
1 κγ ζάχαρη
1 1/2 κγ αλάτι
1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο
2 πακέτα λουκανικάκια κοκτέιλ
Εκτέλεση ζύμης
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό γάλα και νερό.
Προσθέτουμε την ζάχαρη το μέλι και την μαγιά.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός.
Μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε το αλάτι το σπορέλαιο και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Θέλουμε να έχουμε μια απαλή ζύμη που κολλάει λιγάκι στα χέρια.
Ρίχνουμε λίγο αλευράκι από πάνω τα σκεπάζω και αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμαράκι μας.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας παίρνουμε μικρά μπαλάκια στο χέρι,
Βάζουμε στην μέση ένα λουκανικάκι και κλείνουμε.
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε αλεύρι και ακουμπάμε τα λουκανοπιτάκια να φουσκώσουν.
Σε βαθιά κατσαρολίτσα βάζουμε σπορέλαιο να κάψει.
Μόλις ρίξουμε το πρώτο λουκανοπιτάκι χαμηλώνουμε λιγάκι την φωτιά.
Τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί
Δοκίμασα και στον φούρνο όμως δεν είναι και τόσο όμορφα μοιάζουν με ψωμάκια..
Με το ίδιο ζυμαράκι μπορείτε να κάνετε υπέροχους λουκουμάδες σαν παραλίας με μπόλικη ζαχαρίτσα!!!!
καλή επιτυχία!

Recent Recipes

Sponsors