Ντιπάκι μελιτζάνας
Υλικά
3 μελιτζάνες φλάσκες
4 πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ξίδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο
Στο τέλος μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι.
Αν τις κάνετε στον φούρνο καλό θα είναι να βάλετε μια λαδόκολλα στο ταψί.
Αλλιώς τις ψήνετε στα κάρβουνα που αυτό είναι και το καλύτερο.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μοιάζουν με καμένες και να έχουν ζαρώσει.
με τον ίδιο τρόπο ψήνετε και τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα από έξω.
Αφήνετε να κρυώσουν και καθαρίζετε τις μελιτζάνες από την φλούδα και τις πιπεριές βγάζετε τα σποράκια και την εξωτερική της επιφάνεια!!!
Στρώνετε χαρτί κουζίνας και πιέζετε τις μελιτζάνες να στεγνώσουν πολύ καλά να μην έχει υγρά το ντιπάκι σας.
Βάζετε τα υλικά σας στο μουλτι προσθέτοντας ελαιόλαδο, ξίδι,
το σκορδάκι σας χωρίς την φύτρα του, και το αλατοπίπερο.
Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
Βγάζετε το έτοιμο ντιπ σε ένα μπολάκι και το βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να κρυώσει και να δέσει.
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό!!!!
Με τα ίδια υλικά χωρίς το μουλτι έχετε μια υπεροχή μελιτζανοσαλαάτα.
Δοκιμάστε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι θα σας ενθουσιάσει.
Μια υπέροχη συνταγούλα από την φιλεναδίτσα μου την Αλίκη!!!!!

Recent Recipes

Recent posts

Κούκις by mairh Νο2

Posted on Aug - 5 - 2017

0 Comment

Γυμνά γεμιστά

Posted on Jul - 27 - 2017

0 Comment

Sponsors