Ρέγγα καπνιστή

Ρέγγα καπνιστή

Ρέγγα καπνιστή
Υλικά
1 Ρέγγα
Χυμό από ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Οι παλιοί έλεγαν ότι καλύτερα την ρέγγα είναι να την ψήνεις με εφημερίδα.
Πάμε στο σήμερα!!!!
Καρφώνουμε μια ρέγγα με ένα πιρούνι
Βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος ένα κομμάτι βαμβάκι.
Το βρέχουμε καλά με οινόπνευμα.
Βάζουμε φωτιά στο βαμβάκι και αρχίζουμε να κουνάμε πάνω από την φωτιά την ρέγγα μας.
Θέλουμε να αρχίσει να σκάει το δέρμα .
Όσο περισσότερη ώρα την αφήνετε πάνω στην φωτιά τόσο πιο αλμυρή θα σας γίνει.
Αν δεν την θέλετε αλμυρή μπορείτε να την καθαρίσετε έτσι όπως την αγοράσατε.
Όταν έχει σκάσει όλο το δέρμα από την φωτιά τότε σβήνουμε την φωτιά που συνήθως σβήνει ταυτόχρονα με το ψήσιμο.
Μόλις κρυώσει η ρέγγα μας την καθαρίζουμε.
Βγάζουμε πρώτα την πέτσα και στην συνεχεία την φιλετάρουμε προσπαθώντας να βγάλουμε όσα περισσότερα κοκαλάκια μπορούμε.
Τα αυγά που έχουν μέσα οι ρέγγες πολύ από εμάς τα τρώμε, οπότε δεν τα πετάμε.
Βάζουμε την φιλεταρισμένη μας ρέγγα σε ένα πιατάκι.
Ρίχνουμε μπόλικο λεμονάκι και ελαιόλαδο.
Συνοδεύει όλα τα όσπρια μας και όχι μόνο!!!!!!
Εδώ σας βάζω 3 δικές μου προτάσεις για όσπρια
Φασολάδα http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/11/fasolada/
φακές http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/09/fakes/
ρεβιθιά http://giagiamairi.dimosbox.gr/2016/01/rebithia/