01 1 2 3 4 5 6 7 8

Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια
υλικά
8-10 μεγάλες πατάτες
1 κρεμμύδι
1 συσκευασία φρέσκα μανιτάρια
1 συσκευασία μπέικον
200 γραμ γκούντα τριμμένο
2 μικρές κρέμες γάλακτος
1 κσ βούτυρο
1 ποτηράκι κρασί
αλατι
πιπέρι
εκτέλεση
καθαρίζουμε τις πατατες μας και τις ανοίγουμε στο κέντρο.
τις τηγανίζουμε.
αν θέλουμε να τις βράσουμε το κάνουμε με ολόκληρη την πατάτα.
την βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου
και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να τις αδειάζουμε από μέσα αλλά οχι πολύ να έχουν αρκετή σάρκα οι πατατες!!
βγάζουμε το κοτσανάκι από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε για την γέμιση επίσης αν θέλετε βγαζετε και την πέτσα πάνω από τα μανιτάρια!!!!
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπέικον και σβήνουμε με το κρασί.
προσθέτουμε τα μανιτάρια με μπόλικο αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να μαραθούν, προσοχή μπορεί να χρειαστεί και λιγάκι νερό.
Μόλις είναι έτοιμα και τα μανιτάρια μας ρίχνουμε την κρέμα γαλακτος ανακατεύουμε για 4-5 λεπτακια και βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά να κρυώσει το μείγμα μας και να βάλουμε μέσα την μια χούφτα τυρί!!!!
στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί αλατοπιπερώνουμε και τα γεμίζουμε βάζοντας στο τέλος λίγο τυράκι από πάνω!!!
Τα ψήνουμε στους 170 για 45 με 60 λεπτακια ανάλογα τον φούρνο σας!!!!
Αν θέλετε να γεμίσετε και πιπεριές να ξέρετε ότι στον χρόνο ψησίματος της πατάτας οι πιπεριές δεν θα πάρουν χρώμα όμως είναι αρκετά Ψημένες !!!!

Categories: Συνταγές

Recent Recipes

Sponsors