Μουσακάς by Mairh
Greek Moussaka
υλικά
4 μεγάλες πατάτες
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 πιπεριά σε μικρά κυβάκια
2 καρότα ψιλοτριμμένα
μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλατοπίπερο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
σπορέλαιο αν θέλετε να τηγανίσετε τις πατάτες και τις μελιτζάνες
εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από όλη την φλούδα.
Τις κόβετε σε παχουλές ροδέλες και τις αφήνετε σε αλατισμένο νερό.
Αν τις τηγανίσετε κάλο είναι να το κάνετε από το βράδυ και να τις βάλετε σε ένα σουρωτήρι όλη νύχτα.
Αν θέλετε να τις ψήσετε τις αλείφετε με λιγάκι ελαιόλαδο και τις ψήνετε στον φούρνο μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
Το ίδιο κάνετε και στις πατάτες.
Σε μια κατσαρόλα βαζετε το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε τον κιμά και με ένα πιρούνι πατάτε μέχρι να γίνει ο κιμάς μικρά μπιλάκια.
συνεχίζετε με το κρεμμυδι το σκόρδο και τα καρότα τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν όλα.
βάζουμε την ντομάτα το αλατοπίπερο και λίγο νεράκι να αρχίσει να βράζει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μένει μόνο με το λαδάκι του.
Στρώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και τις αλατίζουμε λιγάκι.
Από πάνω στρώνουμε τον κιμά από άκρη σε άκρη.
Τέλος βάζουμε τις μελιτζάνες πάνω από τον κιμά.
<< αν τα παιδάκια σας δεν τρώνε μελιτζάνες μπορείτε να κάνετε ένα χώρισμα με οδοντογλυφίδες και βαζετε και στην επάνω στρώσει πατάτες αντί για μελιτζάνες>>
Πάνω από όλα αυτά βάζουμε μια στρώσει μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μεχρι να ροδίσει το φαγάκι μας!!!!