Φακές λεμονάτες
Σας είπα ότι όταν μου βγαίνει ωραίο το φαγάκι θα σας το δημοσιεύω.
Σήμερα έφαγα φακές μετά από πολύ καιρό που είμαι σε διατροφή λόγο χολής.
Εγώ δεν έβαλα σκόρδο και κρεμμύδι γιατί δεν κάνει όμως αν δεν έχετε πρόβλημα και βάλετε πιστεύω θα είναι πολύ πιο νόστιμο.
Αν και οι δικοί μου έφαγαν και τους άρεσε πάρα πολύ.
Στην περίπτωση μου έβαλα φάκες κόκκινες αποφλοιωμένες που είναι πολύ νόστιμες απλά βράζουν σε 3-4 λεπτά.
Υλικά
1 κούπα φακές κόκκινες
1 Ντομάτα ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρια
2-3 καρότα περασμένα από το μουλτι μαζί με την ντομάτα
2 μέτριες πατάτες σε κύβους
2 φύλλα δάφνης
3 κσ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 κγ κορν φλάουρ
Τον χυμό από μισό λεμόνι.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τις πατάτες, τον πολτό από την ντομάτα και το καρότο, την δάφνη, το αλατοπίπερο,και 2 κούπες νερό και τα σιγοβράζουμε.
Καθαρίζουμε την φακή από τυχόν σκουπιδάκια, την πλένουμε και την στραγγίζουμε.
Όταν είναι σχεδόν βρασμένες οι πατάτες προσθέτουμε και την φακή. μετά από λίγα λεπτά βγάζουμε λίγες πατάτες από την κατσαρόλα μας μαζί με λίγο ζουμάκι και τις πολτοποιούμε στο μουλτι μαζί με το λεμόνι και το κορν φλάουρ.
περιχύνουμε τις φακές μας προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και αφού πάρουν μια βράση σβήνουμε το φαγάκι μας.
Το λεμόνι είναι θέμα γούστου πόσο πολύ θέλουμε να είναι.
Αυτές οι φακές δεν είναι σαν τις κανονικές.
Προσοχή όταν βράζουν οι πατάτες μπορεί να προσθέσετε ακόμα λίγο νερό ανάλογα πόσο νερουλό το θέλετε.
Αν το δοκιμάσετε καλή επιτυχία

Recent Recipes

Sponsors