Κοτόπουλο με ρύζι και κάρυ

Κοτόπουλο με ρύζι και κάρυ

4 3 2 1

Κοτόπουλο με ρύζι και κάρυ στην γάστρα
Υλικά
1 κοτόπουλο
1 ποτήρι νερού ρύζι για πιλάφι
1 κγ κάρυ
πιπέρι αλάτι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 καρότα
2-3 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες
1 κεσεδάκι μανιτάρια φρέσκα χοντροκομμένα
1 ποτηράκι ζωμό λαχανικών

1 ποτήρι του νερού ρετσίνα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κοτόπουλο
Αλατοπιπερώνουμε βάζουμε το κάρυ και τοποθετούμε στην γάστρα,
Προσθέτουμε τα μανιτάρια τα καρότα τις πιπεριές τον ζωμό και το λαδάκι και το κρασί.
Βάζουμε το κοτόπουλο στον φούρνο στους 180 βαθμούς
για 45 λεπτά μέχρι μια ώρα.
Στον μισό χρόνο κοιτάμε αν θέλει νεράκι και το γυρίζουμε.
Όταν είναι έτοιμο μετράμε με ένα ποτήρι πόσα υγρά εχει στην γάστρα και συμπληρώνουμε νεράκι να είναι σύνολο 2 1/2 ποτήρια βραστό νερό και ρίχνουμε και το ρύζι,
Το βάζουμε πάλι στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου
και το σβήνουμε τον φούρνο αφήνοντας την γάστρα μέσα
μετά από λίγη ωρίτσα το ρυζάκι είναι σπυρωτό!!