1 2 3 4 5 6 7 8

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Υλικά
• 60 – 70 τρυφερά αμπελόφυλλα
• 2 φλυτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
• 1 ματσάκι άνηθο
• 3 καρότα τριμμένα
• μπόλικο δυόσμο
• 1½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 λεμόνια (το χυμό τους)
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Αν τα αμπελόφυλλα είναι από βαζάκι θα τα ξεπλύνετε και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι.

Αμπελόφυλλο κονσέρβα


Αν είναι φρέσκα τα καθαρίζετε κόβετε τα κοτσανάκια.

πρέπει να πλυθούν  πολλά νερά.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και μόλις  πάρει βράσει τα ρίχνετε  μέσα 10 – 10 τα φύλλα και τ’ αφηνετε για 2 λεπτακια να ζεματιστούν.

Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τ αφηνετε να κρυώσουν.

Γέμιση
Σε μια λεκανίτσα ρίχνω όλα τα υλικά μαζί εκτός από το λεμόνι.

Σε ένα ξύλο κουζίνας ανοίγετε ένα ένα φυλλαράκι εσείς να  βλέπετε την μέσα πλευρά του φύλλου.

Στο σημείο που ήταν το κοτσανάκι βάζετε μια κουταλίτσα γέμιση κλείνετε τις δυο πλαϊνές πλευρές και ρολάρουμε όχι πολύ σφιχτά.

Τα αραδιάζετε κυκλικό στην κατσαρόλα χωρίς να μένουν κενά μεταξύ τους

Όταν  τα έχω βάλει όλα τα ντολμαδάκια μου  στην κατσαρόλα τα βράζετε σε  πολύ χαμηλή φωτιά περίπου μια ώρα.
Ρίχνω 2 κούπες βρασμένο νερό   προσέχετε αν χρειαστεί  να συμπληρώσετε νερό.

πάντα θα βάζετε λίγο λίγο το νερό γιατί θέλουμε να μείνουν με πολύ λίγα υγρά και να τα απορροφήσουν μόλις τα βγάλουμε από την φωτιά.

στα τελευταία λεπτακια ρίχνω και το λεμόνι!!!

Σερβίρονται  κρύα με γιαούρτι,

Comments are closed.

Recent Recipes

Sponsors