4 5 6 7 8

Κεφαλάκια γιουβέτσι
ένα απλό και νόστιμο φαγάκι
υλικά
κεφαλάκια
1 ποτήρι μανέστρα
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 κσ πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού πιπεριές σε κυβάκια
1 ξυλάκι κανέλα
5-6 μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
αλατι πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
εκτέλεση
όταν αγοράσετε τα κεφαλάκια που όλο τον χρόνο εκτός από τις μέρες του Πάσχα κάνουν 1 ευρώ το ένα ζητάτε από τον χασάπη να σας τα σπάσει λιγάκι!!! τα βαζετε σε μια μεγάλη λεκάνη με πολύ νεράκι και τα πλένετε πολλές φορές χτυπώντας το μπροστά μέρος στο νεροχύτη να φύγουν τυχόν αίματα!!! όταν είναι τελείως καθαρά τα βαζετε στην γάστρα και ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από την μανέστρα και τα σκεπάζετε με το καπάκι της γάστρας και τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 45 λεπτά περίπου μετά ανοίγετε την γάστρα και τα γυρίζετε να ψηθούν άλλα 20 λεπτάκια πάντα κοιτάζετε αν έχουν μπόλικο νεράκι, όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε συμπληρώνετε νεράκι αν χρειάζεται θέλουμε να εχουμε περίπου 2 ποτήρια σάλτσα μέσα στην γάστρα μας ρίχνουμε την μανέστρα και βάζουμε την γάστρα στον φούρνο για ακόμα 20 λεπτά περίπου!!! όταν περάσουν τα 20 λεπτά ανοίγετε την γάστρα βαζετε μέσα τα κεφαλάκια και τα βαζετε ξανά στον φούρνο που έχετε σβήσει!!! εκεί θα τα αφήσετε για μισή ωρίτσα να φουσκώσει η μανεστρούλα σας και την σερβίρετε με τυράκι τριμμένο!!!!

Recent Recipes

Sponsors