Γουρουνοπούλα με κόκκινο κρασί στην γάστρα

Γουρουνοπούλα με κόκκινο κρασί στην γάστρα

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Γουρουνοπούλα με κόκκινο κρασί στην γάστρα
Ένα υπέροχο φαγάκι πολύ οικονομικό με πολύ λιπάκι που όταν ψηθεί άπλα καθαρίζετε το λίπος αν δεν σας αρέσει και κρατάτε ένα μεζεδάκι μούρλια.
Υλικά
3 κιλά γουρουνοπούλα
3 σκελίδες σκόρδο
Ποτέ μην ξεχνάτε να βγάζετε την φύτρα από το σκορδάκι σας
πιπέρι σε κόκκους
Φρεσκοτριμένο πιπέρι
αλάτι χοντρό
2 μεγάλα ποτήρια κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στην γάστρα..
Ανοίγουμε τρύπες με ένα μυτερό μαχαίρι και καρφώνουμε το σκορδάκι σε στικάκια.
Ρίχνουμε μπόλικο αλατοπίπερο
Προσθέτουμε στην γάστρα μας το κρασί και ένα ποτήρι νερό.
Κλείνετε και ψήνετε στους 200 για 3 ώρες.
Κάθε μισή ώρα ανοίγετε και γυρίζετε το κρεατάκι σας δεξιά και αριστερά.
Μετά από την μισή ωρίτσα είναι λουκουμάκι.