Κεφτεδάκια φούρνου με Λαζανάκι

Υλικά σάλτσας
1 ποτήρι ντοματοπολτό

Ντοματοπολτός σε βαζάκια


1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
2 φύλλα δάφνης
1 σφηνάκι ξίδι
1/2 κγ μπαχάρι 1 κγ καστανή ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Υλικά για κεφτεδάκια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 αυγό
6 – 8 κσ ψωμί μπαγιάτικο

Μπαγιάτικο Ψωμί


1/2 ποτηράκι του κρασιού γάλα
1/2 κγ δυόσμο
λίγο ψιλοκομμένο μα’ι’ντανό
λίγο ελαιόλαδο
1 καρότο τριμμένο
1 ντομάτα τριμμένη

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
και σταδιακά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά να σοταριστούν.
Στο τέλος προσθέτουμε και τον ντοματοπολτό και αφήνουμε να σιγοβράζει λιγάκι η σαλτσούλα μας!!!
Όσο σιγοβράζει προσθέτουμε λίγο νεράκι !!!!

Για τα κεφτεδάκια
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Τα αφήνουμε μια ωρίτσα στο ψυγείο.
Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σαλτσούλα μας.
Κουνάμε ελαφριά την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Τα συνοδεύουμε με λαζανάκι και μπόλικο κεφαλοτύρι.

Recent Recipes

Sponsors