Ντοματοπολτός σε βαζάκια

Ντοματοπολτός σε βαζάκια

2 4 5 DSC02121 DSC02132 DSC08917 DSC08920 DSC08926 DSC08930

 

Ντοματοπολτός σε βαζάκια
να και η δική μου εκδοχή για τις ντοματούλες μας!!!!

υλικά
για κάθε 10 κιλά πομοντόρια
2 κουταλιές της σούπας αλατι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 γεμάτη κουταλιά ντοματοπελτέ

εκτέλεση
πλένουμε καλά τα ντοματάκια μας και τα καθαρίζουμε να φύγουν όλα τα υγρά και τα σποράκια!!! όπως είναι και χωρίς να βγάλουμε την πέτσα που και μας χαρίζει πάρα πολύ ΛΥΚΟΠΕΝΙΟ | Μια θαυμάσια αντιοξειδωτική ουσία και δίνει πολύ έντονο χρώμα στον τοματοπολτό μας τις περνάμε από το μουλτι η’ αν έχετε από την μηχανή του κιμά……
βάζουμε τον χυμό στην φωτιά και τον βράζουμε για 3 ώρες περίπου στην αρχή σε δυνατή φωτιά και αργότερα την χαμηλώνουμε να μην μας κολλήσει,
μετά τις 3 ώρες ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και την βράζουμε ανακατευοντας συνέχεια να φύγουν όλα τα υγρά και να μας μείνει ένας αρκετά δεμένος πολτός!!!!
όταν είναι έτοιμος ο πολτός μας τον βάζουμε σε βαζάκια που εχουμε πλύνει πολύ καλά και εχουμε βάλει στον φούρνο μας στους 100 βαθμούς για μισή ωρίτσα!!!! τα γεμίζουμε μέχρι το χείλος του βάζου τα κλείνουμε πολύ δυνατά και τα βάζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν!!!! τέλος τα κρύα βαζάκια μας το πλένουμε και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος!!!!ο πολτός αυτός κρατάει πάνω άπω ένα χρόνο!
καλή σας επιτυχία