Καθάρισμα σαλιγκαριών
τα βάζουμε σε ένα ταψί με νερό για 20 λεπτάκια και αρχίζουν να βγαίνουν από το κέλυφος τους και τα ξεχωρίζουμε ένα ένα ζωντανό, σε ένα βαθύ σκεύος που στον πάτο εχουμε βάλει σιμιγδάλι θυμάρι και ρίγανη και τ αφήνουμε μια νύχτα να φάνε!!! την επόμενη μέρα τα πλένουμε πολύ καλά και κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα μια μέρα!!!! μετά από αυτή την διαδικασία είναι καθαρά και τα πλένουμε μπόλικα νερά και να βάλουμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με βραστό νερό και όπως είναι έξω από το κέλυφος να τα ζεματίσουμε και να τα στραγγίσουμε, αυτό θα το κάνουμε 3 φορές θα τα ζεματάμε θα τα ξεπλένουμε και θα τα ξανά ζεματάμε!!!!σ’ αυτή την φάση μπορούμε μόλις κρυώσουν να τα βάλουμε σε σακουλάκια τροφίμων και να τα βάλουμε στην κατάψυξη!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ εκει που τα βάζουμε να φάνε θα πρέπει να τα σκεπάσουμε με ένα σουρωτήρι η’ ένα μεγάλο τούλι γιατί αλλιώς θα μας φύγουν!!!