Μπισκοτάκια του έρωτα

Υλικά
550 γραμ αλεύρι γοχ
50 με70 γραμ φαριν απ
450 γραν Άριστον μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
150 ζάχαρη άχνη
1/2 κγ αλάτι
1 κγ υγρή βανίλια
ξύσμα από ένα λεμόνι
χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ξύσμα το αλάτι και την βανίλια.
Ζυμώνουμε με το χέρι προσθέτοντας όλο το αλεύρι γοχ και το φαριν απ.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 3 μπάλες.
Μια μεγαλύτερη που θα μείνει ως έχει το χρώμα της και δυο μικρότερες που θα προσθέσουμε χρώμα.
Τυλίγουμε με μεμβράνη τα ζυμαράκια μας και τα αφήνουμε μισή ώρα σε δροσερό μέρος. << όχι ψυγείο>>
Βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα οδηγούς να ανοίξουμε σαν φύλλα το ζυμαράκι μας με τον πλάστη.
Εγώ έβαλα δεξιά και αριστερά από την λαδόκολλα θήκες από cd για να ακουμπάει ο πλάστης μου να βγάλω το πάχος που ήθελα.
βάζουμε την ζύμη πάνω στην λαδόκολλα λερώνουμε τα χέρια μας με λίγο αλεύρι και την πιέζουμε με τα δάχτυλα μας να απλωθεί.
Την σκεπάζουμε με δεύτερη λαδόκολλα και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο/
Το ίδιο κάνουμε και στα 3 χρώματα.
Με ένα κουπατ κόβουμε σχήματα από την πιο ανοιχτόχρωμη ζύμη και τα ακουμπάμε στην λευκή με την βοήθεια μια σπάτουλας να μην χαλάμε το σχήμα.
Με ένα μικρότερο κουπατ κόβουμε πάλι σχήματα και τα βάζουμε πάνω από τα προηγούμενα σχήματα.
Σκεπάζουμε την ζύμη με τα σχήματα πάλι με την λαδόκολλα και δεξιά και αριστερά τους οδηγούς για το πάχος της ζύμης μας και ανοίγουμε ξανά το λευκό φύλλο που τώρα έχει επάνω του και τα σχήματα από τις άλλες δυο ζύμες.
Τώρα τα σχεδιαστικά έχουν ενσωματωθεί στο πρώτο λευκό φύλλο.
Κόβουμε καρδούλες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα όχι πολύ κοντά γιατί φουσκώνουν λιγάκι.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά.
Τέλος ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω για 12 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
προσέχουμε να μην πάρουν χρώμα τα μπισκότα μας από το ψήσιμο.
Άντε βρέ και χρόνια σας πολλά!

Recent Recipes

Sponsors