2 3 4 5 6

Αρνάκι φρικασέ
Για όσους δεν τρώνε την μαγειρίτσα
Υλικά για 6 μερίδες
1500 αρνάκι σε μερίδες
4 μαρούλια χοντροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι ελαιόλαδο με 2 κουταλιές άριστον φυτικά ελαία
2 λεμόνια
3 αυγά
2 κγ κορν φλάουρ
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το αρνάκι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το άριστον και το ένα ποτηράκι ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεατάκι μας να ροδίσει απ όλες τις πλευρές.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα.
Προσθέτουμε και το αρνάκι και τα φέρνουμε μια βόλτα όλα μαζί
Αν θέλετε μπορείτε να σβήσετε με λίγο κρασάκι.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε το πιπέρι και αργότερα το αλάτι
Όταν δείτε το αρνάκι σας να είναι μαλακό ρίχνετε τον άνηθο και τα μαρούλια και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσέχουμε μήπως θέλει λιγάκι νερό ακόμα γιατί τα μαρούλια βγάζουν αρκετά υγρά.
Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε τ’ ασπράδια για λιγάκι προσθέτουμε και τους κρόκους και μέσα στον χυμό του λεμονιού εχουμε βάλει και το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μαζί στα αυγά που χτυπάμε.
Βγάζουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά και με μια κουτάλα προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό ζουμάκι στο αυγολέμονο μας.
Όταν το σκεύος που χτυπάμε τα υλικά μας είναι απ έξω αρκετά ζεστό τότε το αυγολέμονο είναι έτοιμο να το ρίξουμε στην κατσαρόλα.
Κουνάμε δεξιά αριστερά το φαγάκι μας και είναι έτοιμο.

Recent Recipes

Sponsors