Φρικασέ κοτόπουλο με κάρυ

Φρικασέ κοτόπουλο με κάρυ

1 2 3 4 5

Φρικασέ κοτόπουλο με κάρυ
υλικά
1 μεγάλο κοτόπουλο τεμαχισμένο
3 μαρούλια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμενο
2 καρότα σε ροδελες
3 κγ κάρυ
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
σπορέλαιο για το τηγάνι
3 αυγά
2 μέτρια λεμόνια τον χυμό
2 κγ κορν φλάουρ
εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο αρκετό καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια.
προσθέτουμε το κοτόπουλο τα καρότα το κάρυ το αλατοπίπερο και δυο ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει για 15 λεπτά.
εχουμε από πριν πλύνει και χοντροκόψει τα μαρούλια και τον άνηθο και τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο που βράζει.
πάντα δοκιμάζουμε το αλατάκι και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
όταν έχουν βράσει και τα μαρούλια μας χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά.
Χτυπάμε τ’ αυγά μαζί κρόκος και ασπράδι και ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και όσο περισσότερο ζουμάκι μπορούμε να βγάλουμε από την κατσαρόλα.
περιχύνουμε το φαγάκι μας και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράσει.