1 2 3 4 5 6 7

Φανουρόπιτα με γλυκό κουταλιού σταφύλι
Ευχαριστώ πολύ τον Chris DeeperGround’ Bourboulas για την συνταγούλα του !!!!!

Ευχαριστώ πολύ την φίλη μου Maria Chatzisimou που έγραψε τόσο αναλυτικά και δημοσίευσε στην ομάδα της Ελληνικές….gourmed-ιές!!!την συνταγή και την υπέροχη ιδέα της αντί σταφίδες να βάλουμε γλυκό κουταλιού σταφύλι!!!!
ΥΛΙΚΑ:
3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 και 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού λάδι (ελαιόλαδο ή ανάμεικτο με σπορέλαιο)
μισό φλιτζάνι σταφίδες ξανθές ή μαύρες ή σταφύλι γλυκό κουταλιού, καλά στραγγισμένο
μισό φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
μισό φλιτζάνι κονιάκ
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλλο
1 κουταλιά σούπας κοφτή ξύσμα πορτοκαλιοί
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και κάνουμε μια γούβα.
Ζεσταίνουμε το λάδι και το ριχνουμε εκεί μέσα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το χυμό πορτοκαλιού.
Αφού του εχουμε ρίξει τη σόδα μέσα κι εχουμε ανακατέψει ελαφρά.
Αν χρησιμοποιήσουμε σταφύλι γλυκό κουταλιού, το βάζουμε τελευταίο και ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσει!
Αδειάζουμε το χυλό σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί με διάμετρο 28 εκατοστά.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στο αερόθερμο, για 1 ωρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
Αν πάρει χρώμα γρήγορα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο!
Ελέγχουμε με μαχαίρι, βυθίζοντας το βαθεια στο κέντρο της πίτας που είναι πιο ψηλή, να βγαίνει καθαρή η λάμα για να σιγουρευτούμε πως έχει ψηθεί καλά!
Καλή επιτυχία!!!
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 9 ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ 11, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΦΑΡΙΝ ΑΠ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΔΑ.
ΤΟ ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΩΣ ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ!!!!

Categories: Γλυκά, Κέϊκ

Recent Recipes

Sponsors