υλικα
Για 1 κιλό ακτινίδια
800γρ. ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
εκτελεση
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ριχνουμε από πάνω την ζάχαρη και τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την επομένη μέρα βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια γιατί κολλάει εύκολα η μαρμελάδα μας .
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
δοκιμή μαρμελάδας ριχνουμε σε ένα πιατάκι λίγο μαρμελάδα και τραβάμε κάθετα το κουταλάκι μας. όταν αφήνει καθαρή την γραμμούλα στην μέση της κουταλιάς είναι έτοιμη και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά.