Αποστείρωση βάζων για μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού!!!!!
Τα σαπουνίζουμε πολύ καλά τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στον φούρνο πάνω σε μια πετσετούλα στους 100 βαθμούς για 20 λεπτά και όπως είναι ζεστά τα παίρνουμε με ένα πανάκι και τα γεμίζουμε!
αν βάλουμε κρύο γλυκό η’ μαρμελάδα μέσα θα πρέπει να τα φυλάξουμε στο ψυγείο μας!!!
αν βάλουμε ζεστό το γλυκό μας η’ την μαρμελάδα μας θα πρέπει να τ’ αφήσουμε αναποδογυρισμένα τα βαζάκια μας για 12 ώρες και μετά ΔΕΝ χρειαζόσαστε ψυγείο διατηρούνται πάνω από ένα χρόνο!
κάλο είναι κάθε δυο χρήσεις να πετάμε τα καπάκια και να αγοράζουμε καινούρια είναι πολύ οικονομικά και έτσι σφραγίζουν καλύτερα τα γλυκάκια μας!!!
και κάτι ακόμα που δεν μου αρέσει καθόλου και το βλέπω πολύ συχνά!!!!!
καλό είναι αν χρησιμοποιείτε βαζάκια από μέλι μαγιονέζες κλπ να τα καθαρίζετε να μην τα χρησιμοποιείτε με τις παλιές γδαρμένες ετικέτες γιατί όσο όμορφο και να είναι το γλυκάκι σας χάνει την αξία του με ένα άσχημο βαζάκι