Πασχαλινό Cheesecake με σοκολάτα και πορτοκάλι
Ενα υπέροχο και πολύ εύκολο γλυκάκι για τους αγαπημένους σας!!!!
ΥΛΙΚΑ
100 γραμ βούτυρο
100 γραμ φουντούκια ανάλατα αλεσμένα
200 γραμ μπισκότα digestive
500 γραμ Φιλαδέλφεια
70 γραμ ζάχαρη
330 γραμ κρέμα γάλακτος
330 γραμ κουβερτούρα
80 γραμ χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
30 γραμ κονιακ
250 γρμ μαρμελάδα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) σε Μπεν μαρυ λιωνω την κουβερτούρα,
μόλις είναι έτοιμη προσθέτω το κακάο και τον χυμό πορτοκαλιού
και τ’ αφήνω στην άκρη
2) σε μια λεκανιτσα σπάω τα μπισκότα προσθέτω και τα φουντούκια
και το βούτυρο αφού πρώτα το εχω λιώσει,
τα ζυμώνω ελαφρά και τα βάζω σε ενα τσέρκι για τούρτες.
3) στο μίξερ χτυπάω το τυρί την ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος
για 5 λεπτακια περίπου και ρίχνω και την λιωμενη σοκολάτα!!!!
‘
4) ρίχνετε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και την βάζετε στο ψυγείο
για 2 ωριτσες περίπου!!!!
μετά τις 2 ωριτσες βάζετε σε ενα κατσαρολακι την μαρμελάδα
και το κονιακ η’ αν δεν θελετε κονιακ μπορειτε να βαλετε
30 γραμ χυμο πορτοκαλι και το ζεσταίνετε για λιγο,
ξεφορμάρετε το γλυκο με ενα ισιο μαχαιρι, και ριχνετε απο πανω την μαρμελαδα!!!