Σαλιγκάρια στιφάδο by mairh
υλικά
1 κιλό σαλιγκάρια
2 κιλά μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 κγ πελτέ ντομάτας
3 φύλλα δάφνη
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξίδι
αλατι
πιπέρι
εκτέλεση
βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα χοντροκομμένα κρεμμύδια το ελαιόλαδο το σκορδάκι και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν λιγάκι τότε ριχνουμε και τα σαλιγκάρια και ανακατεύουμε για 5 λεπτάκια περίπου στην συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά μας να σιγοβράσουν!!! προσέχουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το νεράκι μας και δοκιμάζουμε αν είναι μαλακό το κρεμμυδάκια μας τα σαλιγκαράκια μας είναι έτοιμα!!!! προσοχή στο δέσιμο της σαλτσούλας να μην υπάρχουν πολλά υγρά!!!!