Κέικ Κατσαρόλας

Μία από τις παλιές και κλασσικές συνταγές για κέικ σοκολάτας

Υλικά
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού Άριστον
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
5 αυγά
7 κουταλιές σούπας κακάο
20 γρ. μπέικιν
1 βανίλλια
Λίγο κονιάκ

Εκτέλεση
Βράζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλλια.
Ανακατεύουμε διαρκώς έτσι ώστε να μην κολλήσουν και να διαλυθούν καλά τα υλικά.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα, κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι τσαγιού από αυτό και ενώνουμε στο υπόλοιπο τα λοιπά υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε, όσο ακόμη είναι ζεστό, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία και το περιχύνουμε με το φλιτζάνι που είχαμε κρατήσει.

http://lopis-place.blogspot.gr/2010/05/blog-post.html

Recent Recipes

Sponsors