1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αμπελόφυλλο κονσέρβα

Υλικά

Για κάθε 60 φύλλα

1 βάζο καλά πλυμένο

1 κσ αλάτι χοντρό

2 κσ χυμό λεμονιού

νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσανάκια

Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε

Τα αραδιάζουμε 5 – 5 σε μια σειρά κάθε πεντάδα την βάζουμε λίγο πιο κάτω από την προηγούμενη μέχρι να έχουμε 6 πεντάδες.

Πιάνουμε από την αρχή τα φύλλα και τα κάνουμε ένα σφιχτό ρολό.

Βάζουμε το ρολάκι μας στο βαζάκι και το πιέζουμε από πάνω να διπλωθεί λίγο μέσα στο βάζο.

Ρίχνουμε το αλάτι το λεμόνι και νερό μέχρι να γεμίσει το βάζο.

Προσοχή να κουνήσετε λιγάκι τα φύλλα με το πίσω μέρος ενός πιρούνι για να πάει παντού το νερό.

όταν είσαστε σίγουροι ότι είναι γεμάτο κλείνετε το καπάκι και αραδιάζετε τα βαζάκια σε μια κατσαρόλα.

Γεμίζετε με νερό την κατσαρόλα να τα σκεπάζει και την  βάζετε στην αρχή σε χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί το νερό δυναμώνετε την φωτιά για να βράσουν 20 λεπτά τα βαζάκια σας.

Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και τα αποθηκεύεται  ανάποδα με το καπάκι κάτω.

Κρατάνε πάνω από ένα χρόνο.

Καλή επιτυχία

 

 

Recent Recipes

Sponsors