Ρεβύθια

Ρεβύθια

DSC02027 DSC02050 DSC02090 DSC02103 DSC02104

Ρεβύθια
υλικά
1/2 κιλό ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 πατάτα
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλατι πιπέρι
και αν θέλετε ενα κγ κορν φλάουρ
εκτέλεση
από το βράδυ καθαρίζουμε και πλένουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό και τ αφήνουμε να μουλιάσουν!
την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με μπόλικο νεράκι να αρχίσουν να βράζουν προσέχοντας να τα ξαφρίσουμε μια δυο φόρες τον αφρό που βγάζει το φαγητό μας!!!! στην συνέχεια ρίχνουμε το λαδάκι το κρεμμύδι και το πιπέρι την πατάτα ολόκληρη και τ’ αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και τότε ρίχνουμε και το αλατι αφαιρούμε την πατάτα και την βάζουμε στο μουλτι μαζί με μια δυο κουτάλες ζουμάκι από το φαγακι μας και τον χυμό από το λεμόνι και πολτοποιούμε!!!! όταν δοκιμάσουμε και τα ρεβύθια μας είναι βρασμένα ριχνουμε τον χυλό από την πατάτα και αν θέλουμε να γίνει περισσότερο χυλωμένο το φαγητό μας βάζουμε σε ένα ποτηράκι λίγο κρύο νερό και λιώνουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε αφήνοντας να πάρει άλλη μια βράση και είναι έτοιμο!