Δίχρωμη τυρόπιτα
Όταν έκανα τις χυλοπίτες μου σας είπα ότι κράτησα ζυμαράκι στην κατάψυξη να κάνω μια δοκιμή!!!
Η δοκιμή έγινε και πέτυχε και σας την παρουσιάζω.
Υλικά
300 γραμ φέτα
300 γραμ ανθότυρο
4 αυγά
1/2 κγ δυόσμο ξερό
λίγο πιπέρι
σουσάμι
Ελαιόλαδο για την πίτα
2 φύλλα σπανάκι
2 φύλλα ντομάτας

Χυλοπίτες Tricolore by Mairh


Εκτέλεση
Σίγουρα η ποσότητα που έχω κάνει για τις χυλοπίτες είναι πολύ μεγάλη για φύλλα πίτας.
Αν θέλουμε όμως μπορούμε να μοιράσουμε την συνταγή στα 4 η’ ακόμα και στα 8 μέρη οπότε να έχουμε μια μικρή δόση ζύμης.
Ξεπάγωσα τα 4 μπαλάκια ζύμης που είχα στην κατάψυξη.
Σε ένα μπολάκι τρίβουμε τα τυριά προσθέτουμε τ αυγά ελαφριά χτυπημένα και τέλος βάζουμε τον δυόσμο και το πιπέρι.
Ανοίγουμε τα φύλλα αρκετά λεπτά με μπόλικο αλεύρι.
Απλώνουμε το 1/4 της γέμισης ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κλείνουμε τις άκρες από το φύλλο και ρολάρουμε να κάνουμε ένα μπαστουνάκι.
Εγώ έκανα τα 3 φύλλα με φέτα και στο 4ο πρόσθεσα στην γέμιση 2 μικρά κολοκυθάκια που τα έτριψα τα αλάτισα τα στράγγισα πρόσθεσα λίγο άνηθο και κρεμμυδάκια και λίγο φρέσκο δυόσμο όλα ψιλοκομμένα.
Γέμισα και το 4ο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και τα έβαλα κυκλικά σε ένα ταψί λαδωμένο.
Πασπάλισα με σουσάμι ράντισα με ελαιόλαδο και έψησα στους 180 αέρα μέχρι να ροδίσουν τα μπαστουνάκια μου!!!!!

Recent Recipes

Sponsors