Τουρσί λάχανο με ρεβίθια

Τουρσί λάχανο με ρεβίθια

1 2 3 4 5 6 7 8

Τουρσί λάχανο με ρεβίθια
Αυτή την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Αλίκη.
Το λάχανο αποκτά μια υπέροχη γεύση τουρσιού και τα ρεβίθια δίνουν την δική τους γεύση στην συνταγούλα μας.
Υλικά
1 μικρο λάχανο
1 ποτήρι ρεβίθια
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
μια χούφτα αλατι χοντρό
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο.
Αν εχουμε σκεύος που χωράει ολόκληρο το βάζουμε εκεί αλλιώς κόβουμε το λάχανο στα τέσσερα.
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα ρίχνουμε μέσα στο δοχείο με το λάχανο.
Προσθέτουμε το αλάτι τον χυμό λεμονιού.
Γεμίζουμε με νερό το δοχείο μας.
Αφήνουμε για μια βδομάδα το τουρσί μας.
Αν κάνει πολύ ζέστη το βάζουμε στο ψυγείο αλλιώς έξω δεν θα πάθει τίποτα.
Μετά την μια βδομάδα στραγγίζουμε το νερό και το λάχανο μας είναι έτοιμο.
Μπορούμε να το βάλουμε σε μικρά βαζάκια η’ να πάρουμε μέρος από το τουρσί για να φτιάξουμε νόστιμα φαγάκια.
Όσο για τα ρεβίθια θα γίνουν ένα πολύ νόστιμο φαγάκι με λουκάνικα.
προσοχή να μην μείνουν περισσότερες μέρες στην άλμη τα ρεβίθια γιατί θα σκληρύνουν και δεν θα μπορούν να γίνουν καμιά άλλη συνταγή.