Λικέρ γαρδένια by Mairh
Έκανα 2 χρόνια για να μου δώσει μια γνωστή από το Αγρίνιο την συνταγούλα αυτή!
Κάθε φορά μου έλεγε και ένα βήμα και τελικά τα κατάφερα.
Δοκίμασα να βάλω στο τσίπουρο μόνο αρωματικά ελαία γαρδένιας όμως δεν έγινε όπως είναι το λικεράκι μου με τα λουλούδια.

Υλικά
40 λουλούδια μόνο τα πέταλα
1 λίτρο τσίπουρο
700 γραμ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση
Πλένω απαλά τα πέταλα της γαρδένιας και τα βάζω σε ένα σουρωτήρι
Βάζω σε ένα δοχείο το τσίπουρο και ρίχνω τα πέταλα και τα βάζω σε ένα σκοτεινό μέρος για 10 ημέρες.
στην συνέχεια και όταν περάσουν οι μέρες βράζω το νερό με την ζάχαρη για 6 με 8 λεπτά.
Mόλις κρυώσει τα ρίχνω σε ένα μεγάλο σκεύος!
Bάζω σε ένα σουρωτήρι ένα πανάκι η’ μια γάζα και σουρώνω το τσίπουρο και στην συνέχεια το ρίχνω μέσα στο σιρόπι.
Aανακατεύω και το μοιράζω σε γυάλινα μπουκαλάκια είναι έτοιμο το υπέροχο λικεράκι μας!!!
Αν θέλετε για έξτρα άρωμα μετά τις 6 μέρες μπορείτε να βγάλετε τα πρώτα άνθη και να βάλατε στο ίδιο τσίπουρο 20 ακόμα γαρδένιες
για άλλες 6 μέρες
Για δυνατό άρωμα δεν έβαλα δεύτερη φορά γαρδένιες.
αγόρασα αρωματικό έλαιο γαρδένιας και πρόσθεσα 4-5 σταγόνες.
https://www.facebook.com/%CE%91%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%95%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1-%CE%91%CF%80%CE%BF-%CE%A4%CE%B7-%CE%9B%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%93%CE%B7-1617066848528465/?fref=ts
Αν θέλετε πολύ κίτρινο το λικεράκι σας μπορείτε να βάλετε 3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Στην υγειά σας!!!

Categories: Ποτά, Συνταγές

Recent Recipes

Sponsors