Χαλβάς survivor
Είπαμε είμαι ζηλιάρα στις γεύσεις.
Μας τον πρότεινε η βασούλα, τον είδα να τον κάνει και η φίλη μας η Δώρα, είπα και εγώ έτσι θα μείνω????
Σας παρουσιάζω και τον δικό μου χαλβά survivor.
Και εγώ όπως και οι φίλες μου δεν έβαλα μέσα σοκολάτα.
Έλιωσα σε μπαιν μαρι μια κουβερτούρα με 6κγ κρέμα γάλακτος και λίγο σπορέλαιο και το έριξα πάνω από τον χαλβά μου!
Εγώ έβαλα χοντροτριμμένο αλύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης.
ΥΛΙΚΑ
* 1 κούπα σπορέλαιο ή 1/2 κούπα σπορέλαιο- 1/2 κούπα βούτυρο.
* 1 2/3 κούπας χοντρό σιμιγδάλι.
* 3 κούπες γάλα.
* 1 κούπα νερό.
* 2 κούπες ζάχαρη.
* 4 βανίλιες.
* 1 κούπα ινδοκάρυδο και λίγο έξτρα για πασπάλισμα.
* 1/2 κούπας κουκουνάρι ή αμύγδαλο φιλέ.
* Προαιρετικά 1 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, και τις βανίλιες να βράσουν.
Εν τω μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το λάδι-βούτυρο,
το κουκουνάρι και το σιμιγδάλι σε σιγανή φωτιά και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς να μην σκουρίνει όμως, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το καυτό σιρόπι γάλακτος στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς (προσοχή πιτσιλάει) σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας.
Φορμάρουμε το χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει τον ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο.
Γίνεται τέλειος με βούτυρο γάλακτος: 1/2 βούτυρο 1/2 λάδι. Φτιάχνεται και με ελαιόλαδο.
Επίσης γίνεται και με σοκολάτα αν προσθέσουμε λιωμένη κουβερτούρα όσο είναι ζεστός πριν τον φορμάρουμε.
http://myrizeiglykiamanoula.blogspot.gr/2010/11/blog-post_30.html