Πίτσα μελιτζάνας με φέτα
Υλικά για 2 πίτσες
200 γραμ γάλα
200 γραμ νερό
100 γραμ σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
200 γραμ αλεύρι ολικής
300 γραμ αλεύρι γοχ
1/2 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
Υλικά πίτσας
κέτσαπ
μελιτζάνες ψητές
φέτα
Μανιτάρια ελαφριά σοταρισμένα με λίγο λαδάκι
πιπεριές
ντομάτα σε ροδέλες
κίτρινα τυριά τριμμένα
λίγο ελαιόλαδο
μπέικον
φιλέτο γαλοπούλας
σουτζούκι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό το θέλουμε χλιαρό.
Ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι ολικής και το αλάτι
Τέλος προσθέτουμε το σπορέλαιο και το αλεύρι γοχ και ζυμώνουμε.
Μπορεί να χρειαστεί λιγάκι ακόμα αλεύρι.
Το αφήνουμε σκεπασμένο στην λεκανίτσα που το ζυμώσαμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Στρώνουμε το ζυμαράκι μας σε ελαφριά λαδωμένο ταψί..
Αλείφουμε την κέτσαπ, στρώνουμε τις μελιτζάνες, την ντομάτα, την φέτα, και μετά τα υπόλοιπα υλικά μας.
Στο τέλος στρώνουμε μπόλικο κίτρινο τυρί και πολύ λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η πίτσα μας.
Περίπου 30 με 40 λεπτά