Παπουτσάκια χωρίς κιμά

Παπουτσάκια χωρίς κιμά

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Παπουτσάκια χωρίς κιμά
Ξέρετε την παροιμία που λέει!!!!
<< Η γριά το το καταχείμωνο ξυλάγγουρα γυρεύει!!!
Εγώ το έπαθα όταν είδα στην λαϊκή μελιτζάνες.
Υλικά
5 φλάσκες
10 κγ κίτρινο ρύζι
1 κούπα μελιτζάνα σε κυβάκια
1 κούπα μανιτάρια σε κυβάκια
1 πιπεριά σε κυβάκια
1 ντομάτα σε κυβάκια
1 κσ πελτέ ντομάτας
2 καρότα τριμμένα
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο
2 κγ φρυγανιά τριμμένη να την ρίξουμε πάνω από τα παπουτσάκια
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στην μέση.
Χαράζουμε ελαφριά γύρο γύρο και με ένα μεγάλο κουτάλι βγάζουμε αρκετή από την σάρκα της.
Τις βάζουμε λίγη ώρα σε αλατισμένο νεράκι
τις στραγγίζουμε καλά.
Αν θέλετε τις περνάτε από το τηγάνι αλλιώς τις αλείφετε με λίγο λαδάκι και τις ψήνετε.
Τις αραδιάζετε σε ένα ταψάκι να περιμένουν
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι
Σοτάρουμε σταδιακά το κρεμμύδι την πιπεριά τα μανιτάρια.
Μόλις μαραθούν λιγάκι ρίχνουμε το καρότο το σκορδάκι την ντομάτα και τον πελτέ
Μόλις αρχίζουν να βράζουν τα υλικά μας ρίχνουμε το αλατοπίπερο το ρύζι και μια κούπα νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και τ’ αφήνουμε να βράσει το ρυζάκι μας περίπου 10 λεπτάκια
Αποσύρουμε την κατσαρόλα μας ρίχνουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση μας.
Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ
2 κσ βούτυρο
2 κσ αλεύρι
2 κούπες γάλα
2 κρόκους αυγών
Μισή κούπα γκούντα τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το γάλα το αλάτι το μοσχοκάρυδο
Ανακατεύουμε καλά να δέσει η κράμα
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους και το τυρί
Με ένα κουτάλι σκεπάζουμε ένα ένα όλα τα παπουτσάκια μας
Καλή επιτυχία σε οποίον την δοκιμάσει!!!!!!!!!!!