Φωλιές μπιφτεκιών

Φωλιές μπιφτεκιών

1 2 3 4 7 8 9

Φωλιές μπιφτεκιών
υλικά
700 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε γάλα
1 μεγάλο χοντροκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 αυγό
1 σφηνάκι κρασί η’ ούζο
1 κγ θυμάρι
1 κγ κύμινο
μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 φακελάκι έτοιμο πουρέ maggi
εκτέλεση
Μουσκεύουμε το ψωμί με ένα ποτήρι γάλα και το στύβουμε.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος χάμπουργκερ
Με ένα σφηνάκι πατάμε το κέντρο να κάνει μια λακούβα
Ψήνουμε στους 180 με αέρα μέχρι να κοντεύουν να είναι έτοιμα.
Βάζουμε τον πουρέ σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τις λακουβίτσες που είχαμε κάνει στα μπιφτέκια
Τα βάζουμε για ακόμα 5 λεπτά στον φούρνο και είναι έτοιμα.
Μπορεί να συνοδευτεί με μανιτάρια αλα κρεμ και τον υπόλοιπο πουρέ!