Διώροφη σπανακόπιτα

Διώροφη σπανακόπιτα

1 2 3 4 5 6 7 8

Διωροφη σπανακόπιτα

Υλικά για το ισόγειο

1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερο χοντροκομμένο
4 αυγα
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
λίγη φέτα τριμμένη
αλατοπίπερο.

Υλικά για τον δεύτερο όροφο
300 γραμμ φέτα
4 αυγά
πιπέρι
λίγο φρέσκος δυόσμος

Υλικά για τα φύλλα
συνταγή της φίλης μου της Σουζάνας
σ’ ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου
Υλικά
800 γραμ αλεύρι
400 γραμ νεράκι λίγο χλιαρό
60 γραμ ελαιόλαδο
40 γραμ λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Να γίνει ένα ζυμαράκι μαλακό αλλά να μην κολλάει και του δίνω και ένα φιλάκι.
Το αφήνω 1 ωρίτσα να χαλαρώσει στο ψυγείο.
Το χωρίζω σε 8 μπαλίτσες και με νισεστέ και μόνο νισεστέ ανοίγω φιλαράκια.
Να πώ επίσης ότι το φύλο παραμένει τραγανό και την επόμενη ημέρα και δεν είναι καθόλου λιπαρό.

τα 3 φιλαράκια που περισσεύουν μπορούν να γίνουν μικρά τυροπιτάκια!!!

Εκτέλεση
καθαρίζουμε και πλένουμε πολλές φορές το σπανάκι μας.
Το χοντροκόβουμε και το μαραίνουμε με δυο τρόπους.
1) σε μια λεκάνη με μπόλικο αλατάκι το στύβετε και βγάζει πολλά υγρά.
2) σε μια κατσαρόλα που έχετε βάλει πολύ λίγο νεράκι και το αχνίζετε και το στύβετε καλα.
Αν θέλετε κρατάτε το ζουμάκι που βγάζει το σπανάκι και κάνετε ένα υπέροχο πιλαφάκι.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το σπανάκι μας και τα υπόλοιπα υλικά τ’ ανακατεύουμε.
Αφήνετε στην άκρη και ανοίγετε 2 φύλλα που τα στρώνετε στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού λαδωμένο.
Πάνω στα 2 φύλλα ρίχνετε όλη την γέμιση με το σπανάκι.
φτιάχνετε άλλο ένα φύλλο και το βάζετε πάνω από το σπανάκι.
Τέλος βάζετε τα υλικά του δεύτερου ορόφου χτυπώντας λιγάκι τ’ αυγά και τρίβοντας με το χέρι σας την φέτα.
Στρώνετε ομοιόμορφα και τον δεύτερο όροφο σας και από πάνω σκεπάζετε με δυο ακόμα φύλλα.
κάθε φύλλο που βάζετε ρίχνετε λιγάκι λαδάκι ενδιάμεσα.
Χαράζετε με ένα μυτερό μαχαίρι την πιτούλα σας και την ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πιτούλα σας.