Χοιρινό με μοσχάρι σε γλυκόξινη σάλτσα

Χοιρινό με μοσχάρι σε γλυκόξινη σάλτσα

2 3 4 5 6 7 8 9 10

Χοιρινό με μοσχάρι σε γλυκόξινη σάλτσα
Σήμερα δημοσιεύω μια συνταγή που δεν είχα σκοπό να την βάλω.
Είχα λίγο μοσχάρι και λίγο χοιρινό και είπα ας τα παντρέψω.
Η γεύση που βγήκε από αυτό τον γάμο με τρέλανε και έτσι αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας!
υλικά
700 γραμ μοσχάρι
700 γραμ χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κγ γκαράμ μασάλα << ινδικό μπαχαρικό >>
υπάρχει στα σούπερ μάρκετ από την captain’s
2 κγ μέλι
2 κσ μουστάρδα
2 πιπεριές σε λουριδίτσες
2 λεμόνια τον χυμό
2 κγ κορν φλαουρ
αλατι πιπέρι
ελαιόλαδο
εκτέλεση
Κόβουμε σε μερίδες τα κρετικά μας τα πλένουμε και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λαδάκι και σοτάρουμε το κρεατάκι μας.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν και αυτά λιγάκι.
προσθέτουμε το γκαράμ μασάλα την μουστάρδα το μέλι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
προσθέτουμε 2 ποτήρια νεράκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Τότε ρίχνουμε τις πιπεριές και το αλάτι και βράζουμε ακόμα 15 με 20 λεπτά.
Τέλος λιώνουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και το περιχύνουμε πάνω από το φαγάκι μας να πάρει δυο τρείς βράσεις και το σβήνουμε!!!
Μην ξεχνάτε να κουνάτε συχνά την κατσαρόλα και να προσθέτετε νεράκι αν χρειάζεται!
συνοδεύεται τέλεια με πουρέ!