Τρουφάκια με ταχίνι Φιλαδέλφεια και ζαχαρούχο
υλικά για το κέικ
400 γραμ ζάχαρη
300 γραμ ταχίνι
400 γραμ χυμός πορτοκάλι
100 γραμ σπορέλαιο
1 κγ κανέλα
1 1/2 κγ σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπεικιν
200 γραμ σταφίδες ή αποξηραμένα φρούτα
500 γραμ αλεύρι γοχ
εκτέλεση κέικ
Όλα αυτά μαζί τα χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά και στο τέλος βάζουμε τις σταφίδες.
Το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 28 με 30 εκ και το ψήνουμε στους 180 για μια ώρα δοκιμάζοντας αν είναι έτοιμο σαν κέικ βάζοντας το μαχαίρι κάθετα στο κέικ και να βγαίνει καθαρό.
το βγάζουμε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο και το αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει.
το ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει όλο τρήματα.
υλικά για τα τρουφάκια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί μικρό τυρί Φιλαδέλφεια
τρούφα ή ινδοκάρυδο
λίγο κονιάκ αν δεν είναι να φάνε παιδάκια
αλλιώς νεράκι η χυμό πορτοκάλι να ακουμπάτε τα χέρια σας για να πλάθεται τα τρουφάκια σας.
εκτέλεση τρουφάκια
Στην λεκανίτσα που τρίψατε το κέικ ρίχνετε το ζαχαρούχο και το τυρί κρέμα και ζυμώνετε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
πλάθεται μικρά κεφτεδάκι προσπαθώντας αν βγαίνουν στην επιφάνεια οι σταφίδες να τις σπρώχνεται στο κέντρο βουτάτε τα χέρια στο κονιάκ ή στο νερό και τα ρίχνετε στην τρούφα.
σερβίρονται κρύα και είναι υπέροχα!!!!