Φελία με κιμά και μπεσαμέλ
Υλικά για 6 μερίδες
6 φέτες Φελία
1/2 κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ντοματοπολτός
μια χούφτα μαϊντανό
1/2 κγ ζάχαρη
αλατοπίπερο
1 κγ ξίδι μπαλσάμικο
1/2 κγ μπαχάρι
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
εκτέλεση κιμά
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγο βάζουμε και το σκόρδο
ρίχνουμε τον κιμά και τον πατάμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει μικρά μπαλάκια.
Όταν είναι σοταρισμένος και ο κιμάς προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά από τον κιμά μας.
Υλικά μπεσαμέλ
2 κσ αλεύρι
2 κσ βούτυρο
1 1/2 ποτήρι του νερού γάλα
3 κρόκους αυγού
αλάτι μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πειζει η μπεσαμέλ μας.
την βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να πέσει λιγάκι η θερμοκρασία.
Χτυπάμε τα ασπράδια και τα ρίχνουμε μαζί με το τυρί το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Ετοιμασία για τον φούρνο
Σε 6 ατομικά πυρεξάκια βάζουμε από μια αυγόφετα.
μοιράζουμε τον κιμά πάνω από τις αυγόφετες.
Βάζουμε την μπεσαμέλ και από πάνω λιγάκι τριμμένο τυρί.
ψήνουμε στους 180 μόνο από πάνω μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ μας.
Η γεύση είναι καταπληκτική.
Καλή επιτυχία σε οποίον την κάνει.