Σαρμαδάκια τουρσί

Σαρμαδάκια τουρσί

Σαρμαδάκια τουρσί
Ποτέ δεν είχα δει τέτοιο τουρσάκι.
Όταν είδα την δημοσίευση της φίλης μου της Θεοπίστης Μαυροφρύδη ζήλεψα.
πήγα στον μανάβη αγόρασα τα υλικά και ιδού το αποτέλεσμα.
Υλικά
1 μέτριο λάχανο
4 καρότα χοντροτριμμένα
2 πιπεριές κόκκινες
2-3 πιπεριές πράσινες κέρατο
5-6 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1/2 ματσάκι σέλινο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 αλάτι χοντρό
1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο για να μην παγώνει στο ψυγείο
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με την τρύπα από το κοτσάνι προς τα κάτω.
Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπάζει το λάχανο.
Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτάκια και αρχίζουμε να αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα.
Όταν είναι αρκετά μαλάκα τα φύλα βγάζουμε το υπόλοιπο λάχανο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να κρυώσει.
Παίρνουμε λίγα από τα κοτσανάκια και τα ψιλοκόβουμε σε μια λεκανίτσα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τα καρότα τριμμένα, το σκορδάκι μας, και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σέλινο.
συνεχίζετε με τις 2 κσ χοντρό αλάτι και λίγο σπορέλαιο.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας και τ’ αφήνουμε να μαραθούν για μια ωρίτσα.
Όταν έχουν μαραθεί τα υλικά μας τυλίγουμε μικρά σαράκιασμα και τα αραδιάζουμε σε ένα μπολάκι.
Κάθε σειρά που γεμίζει ρίχνουμε λιγάκι αλατάκι από πάνω.
Μόλις ετοιμάσουμε όλα τα σαρμαδάκια μας ρίχνουμε ότι υγρά έμειναν μέσα στην λεκανίτσα πάνω από τα σαρμαδάκια μας.
Σκεπάζουμε με λίγα φύλλα από το λάχανο και περιχύνουμε το υπόλοιπο λαδάκι.
Η φίλη μου είπε ότι μένουν έτσι εκτός ψυγείου, εγώ όμως τα άφησα 15 μέρες στο ψυγείο και έγιναν υπέροχα.
σε όσες τα δοκιμάσετε καλή σας επιτυχία!!!!
Θεοπίστης Μαυροφρύδη σ’ ευχαριστώ πολύ!!!!