Πατσάς για τους ξενύχτηδες

Πατσάς για τους ξενύχτηδες

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πατσάς για τους ξενύχτηδες των ημερών
υλικά
2 ποδαράκια μοσχαρίσια
1 1/2 κοιλίτσα μοσχαρίσια
1 μεγάλο κρεμμύδι
ξίδι
αλατι
σκόρδο
Μπούκοβο
εκτέλεση
πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά την κοιλίτσα και τα ποδαράκια αν υπάρχουν τριχουλες τις καψαλίζουμε και ξυρίζουμε καλά τα ποδαράκια και αφού είναι όλα πολύ καθαρά τα βάζουμε στην χύτρα η σε μια μεγάλη κατσαρόλα ριχνουμε και το κρεμμυδι και βάζουμε νεράκι μέχρι εκεί που είναι το σημαδάκι στην χυτρα μας.
μόλις αρχίσει να βράζει ξαφρίζουμε το νεράκι μας και μετά κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για μιάμιση ωρίτσα αν τα βράζετε σε κατσαρόλα θέλει περίπου 3 ώρες να βράσει!!!
όταν περάσει ο χρόνος βρασμού στραγγίζουμε το ζουμάκι από ψιλή σήτα πετάμε το κρεμμυδι και καθαρίζουμε τον πατσά μας από τα κοκαλάκια και τον κόβουμε όσο λεπτό θέλουμε και το ριχνουμε στο καθαρό ζουμάκι προσθέτουμε 3 με 4 ποτήρια νεράκι αλατι και λίγο πιπεράκι και βάζουμε την κατσαρόλα μας πάλι για ένα 20λεπτο ακόμα και ο πατσάς μας είναι έτοιμος!!!!
σε ένα μπουκαλάκι βάζουμε σκορδάκι χοντροκομμενο κόκκους πιπέρι και ξίδι και εχουμε έτοιμο το σκορδοστούμπι μας για το μπούκοβο περνάμε στο μουλτι κόκκινες καφετερές πιπεριές που ξεράναμε από το καλοκαιράκι. αν δεν καταναλώσετε όλο το πατσαδάκι μπορείτε να το βάλετε σε μπολάκια στην κατάψυξη και όποτε θέλετε να ζεστάνετε και να το φάτε!!!! καλή σας επιτυχία!