2 4 5 6 7 8

Ποντιακά φελία ¨η αυγόφετες
Υλικα
1 καρβελάκι χωριάτικο μπαγιάτικο ψωμί
5 αυγά
1 1/2 ποτήρι γάλα
αλατοπίπερο
σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Κόβουμε το καρβελάκι μας σε φέτες πάχος 2 με 2 1/2 εκατοστά
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε αλατοπίπερο και το γάλα.
Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και μόλις ζεσταθεί αρκετά βουτάμε μια μια φέτα στο χυλό που έχουμε κάνει.
τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές και βγάζουμε ακουμπώντας σε απορροφητικό χαρτί.
Αν δεν θέλετε να τηγανίσετε βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνετε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα.
τρώγονται σκέτες με ζάχαρη με παγωτό ή με μέλι.
Μπορούν να γίνουν και με ψωμί του τοστ όπως το τρώνε οι γάλλοι.

Recent Recipes

Sponsors