Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
700 γραμ κιμά
1 αυγό
10 κσ ρύζι Καρολίνα
2 καρότα τριμμένα
1 κρεμμυδι τριμμενο
μια χούφτα μαϊντανό
ελαιόλαδο 4 κσ στον κιμά και 1 ποτηράκι του κρασιού στην κατσαρόλα
αλατι πιπέρι
2 πατατες σε κύβους
2 καρότα ροδέλες
για το αυγολέμονο
3 αυγά
3 κγ κορν φλαουρ
2 λεμόνια
εκτέλεση
σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά το 1 αυγό το ρύζι το τριμμένο καρότο και το κρεμμυδι αλατι πιπέρι 4 κσ ελαιόλαδο τον μαϊντανό και τα ζυμώνουμε πολύ καλά!!! τ’ αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν οι γεύσεις και τα πλάθουμε μπαλάκια και τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα!!!
στην κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νεράκι αλατι το ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και το καρότο με την πατάτα και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν βράσει, μόλις αρχίσουν να βράζουν ριχνουμε και τα γιουβαρλάκια μας και χαμηλώνουμε λιγάκι την φωτιά μας και τα βράζουμε για 40 λεπτά περίπου δοκιμάζοντας να δουμε αν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την φωτιά μας!!!!
σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγα και κρατάμε χωριστά τους κρόκους μέσα στο χυμό από το λεμόνι λιώνουμε το κορν φλάουρ και αρχίζουμε να χτυπάμε τ’ασπράδια μας μέχρι να ασπρίσουν στην συνέχεια ριχνουμε τους κρόκους και αμέσως μετά το λεμονάκι και με μια κουτάλα σιγά σιγά μπόλικο ζουμάκι από τα γιουβαρλάκια μας !!!! όταν είναι απ έξω ζεστή η λεκανίτσα μας ριχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα μας κουνώντας της αρκετά δυνατά!!! δεν βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσετούλα!!!!!