Οικογενειακό Hamburger
Υλικά για το ψωμάκι
ΘΕΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ
Υλικά για το μπιφτέκι
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
αλατοπίπερο
πάπρικα γλυκιά
4 κσ ελαιόλαδο
2 κσ μπαλσάμικο
1 αυγό
1/2 κγ σκόρδο σε σκόνη
4 κσ τριμμένη φρυγανιά
Υλικά για τα μπέργκερ
φύλλα μαρουλιού
τυρί τζένταλ
ροδέλες ντομάτας
μαγιονέζα
κέτσαπ
αγγουράκι πίκλες
Εκτέλεση
Έκανα το ζυμαράκι της βασούλας και πήρα 1200 γραμ ζύμη.
την υπόλοιπη την έκανα μικρά μπεργκεράκια.
Σε ένα ταψί 26 εκατοστά λαδωμένο έβαλα το ζυμαράκι.
Το πάτησα να πάει σε όλο το ταψί και το άφησα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Αλείφουμε από πάνω με κρόκο και λίγο λαδάκι και ρίχνουμε
λίγο σουσάμι.
Το ψήνουμε στους 170 αέρα για μισή ωρίτσα.
Ζυμώνουμε τα υλικά του κιμά και τα βάζουμε σε ίδιο μέγεθος ταψί πατώντας να βγει ένα μεγάλο μπιφτέκι.
Το ψήνουμε στους 170 αντιστάσεις για μισή ωρίτσα.
Αφού κρυώσει το ψωμάκι μας το κόβουμε στα δυο.
Βάζουμε στον βάση μαγιονέζα και από πάνω όλα τα υλικά με οποία σειρά θέλετε εσείς.
Βάζουμε λεπτές φετούλες τζένταλ πάνω από το μπιφτέκι να λιώσει και με μια μεγάλη σπάτουλα το ακουμπάμε πάνω στο ψωμάκι μας.
έτοιμο το μπεργκεράκι μας!!!!!!!!!!