Ψωμάκια χάμπουργκερ by Mairh

Ψωμάκια χάμπουργκερ by Mairh

1 2 3 4 5

Ψωμάκια χάμπουργκερ by Mairh

ΘΕΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ…
μια συνταγή υπέροχη από την βασούλα
φυσικά η κάθε μια μας μπορεί να την προσαρμόσει στις δικές της γευστικές συνήθειες
εγώ έβαλα αλεύρι 1200 γραμ ΚΟΥΛΑ
αντί για βούτυρο φυτικά ελαία άριστον
επάλειψη κάνω πάντα με κρόκο και λαδάκι
και ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 35 λεπτάκια
βγήκαν 16 ψωμάκια από 130 γραμ το καθένα σαν ζυμαράκι
όλα τα υπόλοιπα είναι από την αυθεντική συνταγή της βασούλας

1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΠΛΕ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
3 ΑΥΓΑ
180ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
50 ΓΡ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
80 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
20 ΓΡ ΑΛΑΤΙ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
300 ΓΡ ΝΕΡΟ ΚΑΙ 150 ΓΡ ΓΑΛΑ
ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΖΥΜΩΝΕΤΕ…….ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΑ ΟΥΤΕ ΚΡΥΑ…Η ΖΥΜΗ ΛΙΓΟ ΚΟΛΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ….
ΤΗΝ ΒΑΖΕΤΕ 1 ΩΡΑ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ….ΑΛΕΥΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΑΣ…ΟΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΤΕ..
ΑΠΛΑ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ..ΕΓΩ ΤΑ ΗΘΕΛΑ ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΑ….ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ…
ΤΑ ΞΑΝΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΖΕΣΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ 30 ΛΕΠΤΑ..
ΤΑ ΨΗΝΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 12 ΛΕΠΤΑ..ΑΕΡΑ..ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΣΧΑΡΑ…
ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΑ ΑΛΕΙΨΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΡΑΙΩΣΕΙ ΜΕ ΝΕΡΟ…
Βασούλα μου σ’ ευχαριστώ πολύ!