Μπιφτέκια με λαχανικά και σάλτσα μανιταριών

Μπιφτέκια με λαχανικά και σάλτσα μανιταριών

3 4 5 6 7 8 9 10

Υλικά
μισό κιλό κιμά
250 γραμ μπρόκολο
1 μεγάλη πατάτα
150 γραμ αρακά
3 μεγάλα μανιτάρια περασμένα στο μούλτι
3-4 φουντίτσες σπανάκι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι
2 καρότα
100 γραμ φέτα
2 αυγα
150 γραμ τριμμένη φρυγανιά
4 κσ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό το μπρόκολο την πατάτα και τον αρακά μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι.
Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα περνάμε από τον μύλο.
Στο χοντρό του τρίφτη τρίβουμε το κολοκυθάκι και το καρότα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι το κρεμμύδι το πράσο τα μανιτάρια.
Μόλις κρυώσουν όλα αυτά τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο τα αυγά και την φρυγανιά και την φέτα.
Αφήνουμε μια ωρίτσα στο ψυγείο.
Πλάθουμε λεπτά μπιφτέκια και τα βάζουμε σε λαδόκολλα.
ψήνουμε στον αέρα.
Μανιτάρια
Σε ένα μεγάλο τηγάνι χοντροκόβουμε ένα πακέτο μανιτάρια και ένα μεγάλο κρεμμύδι.
Βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια μας προσθέτοντας ένα ποτηράκι του κρασιού νεράκι.
Όταν έχουν φύγει όλα τα υγρά από τα μανιτάρια μας ρίχνουμε μια συσκευασία τυρί κρέμα αλατι και πιπεράκι.
ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.