1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Μελιτζανάκι τουρσί
Υλικά
20 μελιτζανάκια
3 πιπεριές διάφορα χρώματα ψιλοκομμένες
3 μεγάλα καρότα χοντροτριμμένα
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
20 κλωναράκια σέλινο ολόκληρα
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ξίδι
μπόλικο πιπέρι
6 κσ ζάχαρη
6 κσ αλατι χοντρό για τα βάζα
μια χούφτα αλάτι ψιλό για το ξεπίκρισμα
3-4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες τις χαράζουμε από την μια πλευρά αρκετά βαθιά και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό με μπόλικο αλάτι.
Μετά από μια ώρα γεμίζουμε μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση.
ρίχνουμε τιε μελιτζάνες να βράσουν 5-7 λεπτά.
Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζουν.
Στο νερό που βράζει ρίχνουμε για ένα λεπτάκι τα 20 κλωναράκια σέλινο να μαλακώσουν για να μπορούμε να δέσουμε το μελιτζανάκι μας.
Σε μια μεγάλη λεκανίτσα βάζουμε τις πιπεριές το καρότο τον μαϊντανό το σέλινο το σκόρδο το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλατι.
αφήνουμε μια ωρίτσα να μαραθούν λιγάκι.
Μετά από τον χρόνο αναμονής πιάνουμε ένα ένα τα μελιτζανάκια και τα σφίγγουμε απαλά στην χούφτα μας ανοίγουμε την χαράκια που είχαμε κάνει και γεμίζουμε με τα υλικά που έχουν μαραθεί λιγάκι.
Δεν πιέζουμε να μην χαλάσει το μελιτζανάκι μας.
Παίρνουμε ένα κλαράκι σέλινο και τυλίγουμε το κάθε μελιτζανάκι.
Όταν είναι όλα έτοιμα τα βάζουμε όρθια σε βαζάκια αποστειρωμένα με λίγο ελαιόλαδο σε κάθε βαζάκι.

Αποστείρωση βάζων για μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού και τουρσια!


Ή γέμιση που περισσεύει μπορεί να μπει ή χύμα στο βαζάκι σας.
Ή να γεμίσετε μερικές πιπερίτσες.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε για 5 λεπτά το νερό την ζάχαρη το ξίδι το αλάτι και όπως είναι καυτό γεμίζετε τα βαζάκια σας.
Κλείνετε τα καπάκια και βάζετε τα καπάκια ανάποδα για μια μέρα.
Αν δεν σας φτάσει το υγρό για όλα τα βαζάκια προσθέτετε σε κάθε βαζάκι λίγο βρασμένο νερό γι αυτό κάλο θα είναι να μοιράζετε σταδιακά το ζωμό μια μια κουτάλα σε όλα τα βαζάκια σας.

Recent Recipes

Sponsors